Руският президент  Владимир Путин обяви частична мобилизация в обръщение към

...
Руският президент  Владимир Путин обяви частична мобилизация в обръщение към
Коментари Харесай

Мълния! Путин обяви частична мобилизация: Западът иска да унищожи Русия. Ще се защитим!

Руският президент  Владимир Путин разгласи частична готовност в послание към нацията, което стартира тази заран в 9.00 часа и продължи 14 минути.

 

„ Западът сподели, че задачата му е да унищожи Русия и че се е опитал да трансформира народа на Украйна в пушечно месо.

Руснаците могат да бъдат сигурни, че териториалната целокупност на Русия ще бъде подкрепена с всички налични средства “.

 

Путин упрекна Запада в " нуклеарен шантаж " против Русия и предизвести, че Москва също има " разнообразни оръжия за заличаване " и е подготвена да употребява " всички налични средства, в това число колосалния нуклеарен боеприпас ", с цел да се отбрани.

Не блъфирам, бяха думите на Путин.

 

" Срещу нас стартира и нуклеарен шантаж. Става дума освен за поощрявания от Запада обстрел на Запорожката АЕЦ, който основава заплаха от нуклеарна злополука, а и за изявления на някои високопоставени представители на водещи страни от НАТО за опцията и допустимостта за потребление против Русия на оръжие за всеобщо поразяване, на нуклеарно оръжие ", сподели за първи път Путин.

" На тези, които си разрешават такива изказвания във връзка с Русия, желая да напомня, че нашата страна също разполага с разнообразни средства за поразяване, а по някои съставни елементи и с по-съвременни средства от тези, с които разполагат страните от НАТО. И при опасност за териториалната целокупност на страната ни, ще използваме всички налични средства за отбраната на Русия и на нашия народ. Тези, които организират нуклеарен шантаж против Русия, би трябвало да знаят, че розата на ветровете може да се обърне към тяхната страна ", заяви съветският президент.

 

Пълния текст на изказването на Владимир Путин на съветски език може да видите

 

 

" Какво желая да кажа обществено през днешния ден за първи път?, обърна се Путин. Още след началото на специфичната военна интервенция, в това число договарянията в Истанбул, представителите на Киев реагираха доста позитивно на нашите оферти, като тези оферти се отнасяха на първо място до гарантиране на сигурността на Русия и нашите ползи. Но е явно, че мирното решение не устройваше Запада, тъй че откакто бяха реализирани избрани взаимни отстъпки, Киев в действителност получи директни инструкции да скъса всички съглашения ".

 

 

Съединени американски щати подтикват Украйна да придвижи бойните дейности на територията на Русия, разгласи още Путин.

По думите на президента, Западът желае по всевъзможен начин да разгроми Русия на бойното поле. Така Лондон, Брюксел и Вашингтон желаят посредством последващите си дейности да лишат Русия от " нейния стопански, политически, културен и изобщо всевъзможен суверенитет и изцяло да разграбят нашата страна ".

 

Путин сподели, че главната цел на спецоперацията в Украйна остава непроменена - освобождението на цялата територия на Донбас.

 

Президентът разпореди на Министерството на защитата да дефинира статута на доброволците в страната, той би трябвало да бъде същият като на офицерите от постоянната войска.

" Mобилизираните лица, участващи в спецоперацията, ще получат хонорари и статут на военнослужещи, служещи по контракт ", посочи съветският водач.

 

Частичната готовност стартира на 21 септември.

 

Владимир Путин съобщи, че Русия ще употребява всички средства за своята отбрана, отбелязвайки заплахата против нея да бъде употребен " нуклеарен шантаж ".

" В своята нападателна политика Западът мина всевъзможни граници ", разгласи Путин и означи особено терористичните удари с потреблението на западни оръжия по приграничните територии.

" НАТО организира разузнаване на юга на Русия ", добави той.

" Рсия ще употребява всички налични средства за своята отбрана ", посочи президентът.

 

" Целта на Запада е да раздели и унищожи нашата страна. Те напряко приказват, че през 1991 г са разцепили Съюз на съветските социалистически републики и в този момент е пристигнало времето на Русия ", съобщи Путин.

По думите му, западните страни от дълго време кроят проекти за разцепването и унищожаването на Русия, те " подкрепяха терористичните банди в Кавказ " и " направиха свое оръжие тоталната русофобия ".

" Те тласнаха Украйна към война с Русия. След като киевският режим съобщи претенциите си за нуклеарно оръжие, крупното им нахлуване против Донбас беше неизбежно. А по-късно щеше да последва офанзива и против съветския Крим ", означи още Путин.

 

В телевизионното си изказване съветският държавен глава съобщи, че е подписал декрет, а мобилизационните мероприятия стартират през днешния ден. Путин добави, че по този начин пази съветските територии, а Западът е минал всевъзможни граници и желае да унищожи страната.

 

Путин означи, че Русия и Украйна са постигнали прогрес по време на диалозите в Истанбул, само че украинската страна е почнала да подкопава по-нататъшните договаряния, откакто е получила сходни инструкции от Запада.

Той уточни, че във Вашингтон и Брюксел има проекти за пренасяне на военния спор от Украйна на територията на Русия.

 

По негови думи някои високопоставени чиновници от страните от НАТО са разискали и опцията за потребление на нуклеарно оръжие против Москва.

 

Путин предизвести, че Москва също има  " разнообразни оръжия за заличаване "  и е подготвена да използва  " всички налични средства, в това число колосалния нуклеарен боеприпас ", за да се отбрани.

Не блъфирам, бяха думите на съветския президент.

 

Москва ще поддържа решението, което ще вземат на референдумите жителите на Донецката и Луганската национални републики, както и тези в Запорожката и Харковската области, увери още Путин.

Във вторник Държавната дума на Русия одобри закон, който включва в съветския углавен кодекс понятията " готовност ", " военно състояние ", " военно време ", а също по този начин и санкции за дезертиране и непринудено предаване в плен.

Основната тематика в изказването е провеждането на референдуми в ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област за присъединение към Руската федерация. Гласуването е планувано за интервала от 23 до 27 септември.

" След началото на специфичната интервенция, в това число на договарянията в Истанбул, Киев реагира позитивно на предложенията на Русия, само че Западът не хареса мира и Украйна получи непосредствено разпореждане да наруши споразуменията “, съобщи Путин.

 

Относно референдумите, той добави, че Русия не може да съобщи околните си хора и да не отговори на желанието им сами да дефинират ориста си.

Путин споделя, че Западът е посочил, че задачата му е да унищожи Русия и че се е опитал да трансформира народа на Украйна в пушечно месо.

" Руснаците могат да бъдат сигурни, че териториалната целокупност на Русия ще бъде подкрепена с всички налични средства ", добави Путин.

Изказването на Путин се очакваше през вчерашния ден. Но в среднощ каналът Forbes Telegram, базирайки се на източници в президентската администрация, сподели, че речта на президента ще се състои, когато „ Далечният изток се разсъни “.

 

Имаше спекулации, че Путин може да употребява оповестените референдуми като мотив за обща готовност в Русия.

 

Новината идва, откакто Дмитрий Медведев, правилен съдружник на Путин, даде обещание, че ще бъдат употребявани „ всички сили за самозащита “ за отбрана на това, което той назова „ съветска територия “ – намеквайки за ескалация в Украйна.

След това Народното събрание на Москва одобри нови закони, подготвящи войната за Путин. Така той ще може да приключи своята „ специфична военна интервенция “ и публично да разгласи война, което му разрешава да активизира голямото население на Русия в армията.

Този ход може да предвещава нова фаза на спора, включваща оръжия и тактики, които Кремъл до момента е държал в запас.

На 20 септември беше оповестено, че Донецката и Луганската национални републики, както и Херсонската и Запорожката област ще проведат референдуми по въпроса за присъединение към Русия от 23 до 27 септември. Съответните закони и укази са влезнали в действие.

Снощи по Първи канал на съветската телевизия анализатори разясниха, че след референдумите в Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие, специфичната военна интервенция се трансформира в Отечествена война за Русия за отбрана на към този момент съветски територии. Което значи готовност и против Украйна ще тръгне не 150000, а 1 милион войска. Трябва да се готвим за огромна война в Европа.

 

Това ни накара да си напомним последната публикация на Александър Дунин,  в която той декларира:  " На прага сме на Трета международна война, към която Западът натрапчиво ни тласка ".

 

Текстът на публикацията звучи като мобилизационен манифест, който си слага единствената допустима цел – цялостна победа на Русия против Западния свят. Със личен текст и без рими „ мозъкът на Путин “ написа кавър на „ Свещена война “ на Василий Лебедев – Кумач, трансформирал се в сплотяващ химн по време на Втората международна война. С устата на кремълския идеолог на западната цивилизация е разгласен джихад. Заровете са хвърлени, както споделя самият Александър Дугин.

 

През 2022 година Путин към този момент два пъти е произнасял телевизионни обръщения. В първия от тях на 21 февруари той разгласи решението за неотложно признание на независимостта и суверенитета на Донецката национална република и Луганската национална република.

 

Във втория, рано сутринта на 24 февруари, Путин разгласи началото на специфична военна интервенция за отбрана на Донбас.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР